Cupping

Cupping is een techniek om Wind-koude uit te drijven, Qi/Bloedstagnatie en pijn op te heffen. Dit gebeurt door potjes (glazen, bamboe, aardewerk of plastic) op de huid te plaatsen en in het potje een vacuŁm te creŽren. Dit vacuŁm trekt de huid en spierlaag omhoog, waardoor er een betere doorbloeding en een betere lymfecirculatie ontstaat.

Via cupping therapie, vooral door te masseren met cups, stimuleer je zowel het lymfesysteem als de doorbloeding. Doordat cupping de twee systemen stimuleert, wordt hun samenwerking verbeterd waardoor de afvalstoffen efficiŽnter worden afgevoerd. Er wordt nieuw lymfevocht in omloop gebracht, waardoor weefsels beter gevoed worden en het immuunsysteem wordt versterkt. Het bloed wordt ook gezuiverd doordat het vacuum een soort bloeduitstorting creŽert en de verstopping naar boven trekt, worden er rode en witte bloedcellen aangemaakt en verwijdert het de verzuring.

Indien na het cuppen de huid een verkleuring achterlaat geeft dit aan dat het effect van het cuppen nog aan de gang is. Afhankelijk van de hardheid van de cupping zal de verkleuring na een paar dagen verdwenen zijn. Ook kan cellulite met de cupping methode behandeld worden. Deze behandeling is niet pijnloos.

Indien u na het lezen van het bovenstaande de indruk hebt dat cupping voor u een uitkomst kan zijn, neem dan geheel vrijblijvend contact op met Lizet van salon LiVe