Lypossage

Lypossage is ontwikkeld door de Amerikaanse massagetherapeut Charles Wiltzie. De behandeling is een mengeling van massagetechnieken die voortkomen uit de fysiotherapie, met inbegrip van lymfedrainage en bindweefselmassage. Het is een zeer stevige manuele massage die figuurcorrigerend werkt, waardoor de huid strakker en soepeler wordt. De bloedcirculatie wordt hierdoor sterk geactiveerd waardoor afvalstoffen efficiŽnt afgevoerd worden en als bijkomend voordeel cellulite verminderd. De behandelzones zijn vooral billen, heupen, benen en buik. Omdat dit een natuurlijke gezondheidsbehandeling is, is het veel veiliger dan chirurgische ingrepen zoals lyposuctie.


Om een merkbaar resultaat te krijgen is een kuur van minstens 10 behandelingen van elk 30 minuten nodig. In het begin zal de behandeling 2 a 3 keer per week plaatsvinden. U zult plaatselijk centimeters in omvang gaan verliezen, maar dit is niet altijd met het gewicht het geval. Om het resultaat Ė vermindering van omvang - te behouden is het aan te bevelen maandelijks terug te komen voor een onderhoudsbehandeling.


Cellulite is een verschijnsel waar 90% van de vrouwen last van heeft, maar het komt ook wel bij mannen voor. Het is een vorm van verkleving en zwelling van de onderhuidse bindweefselstructuur, die veroorzaakt wordt door verschillende factoren. Het hormoon oestrogeen bijvoorbeeld zorgt er voor dat vetcellen in kwantiteit toenemen en afvalstoffen minder goed worden afgevoerd en lichaamsvocht wordt vastgehouden. Dit verklaart ook waarom vrouwen er zoveel last van hebben. Nog een belangrijke factor is voeding. Het gebruik van voedingsmiddelen zoals koffie, alcohol, dierlijk vet en geraffineerde voedingsprodukten (onder andere suiker) zorgen ervoor dat het onderliggende bindweefsel verhardt en de vetdepots als het ware worden ingekapseld. Hierdoor ontstaan dan de kussentjes en putjes (sinaasappelhuid). De bloedcirculatie verslechtert en het bindweefsel tussen de vetruimtes en het bindweefsel tussen die ruimtes en de huid wordt dunner en zwakker. Dit komt door een vermindering van de aanmaak van collageen dat de bindweefsels hun sterkte geeft. Een goed voedingsadvies kan dan ook de behandeling versnellen.Meer