Oorkaarsen een Indiaanse warmteceremonie voor oren en hoofd

Oorkaarsen zijn reeds honderden jaren in gebruik bij de steppebewoners van SiberiŽ en MongoliŽ.

In het westen zijn ze echter bekend geworden doordat de Hopi-indianen deze zachte therapievorm toepassen. Overal vond deze therapie ingang en meer en meer therapeuten en patiŽnten zijn verbluft en enthousiast over de resultaten.

Oorkaarsen zijn voor 100% uit natuurlijke grondstoffen vervaardigd. Natuurzuivere katoen wordt tot een cilinder gerold na gedrenkt te zijn in zuivere bijenwas, vermengd met verpulverde kruiden volgens origineel recept van de Hopi-indianen met ondermeer honingextract, etherisch extract van salie, hertshooi en kamille.

Tijdens het branden van de oorkaars zijn verschillende fasen in de werking ervan te onderscheiden. Dankzij het Ďschoorsteeneffectí ontstaat een lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang en een vibratie van de luchtzuil door de werking van de vlam. Hierdoor wordt het trommelvlies licht gemasseerd hetgeen een drukregulatie in het middenoor tot gevolg heeft. PatiŽnten spreken van een weldadig, bevrijdend en lichter gevoel in de hoofd-oor-regio. Bij de verdere verbranding van de oorkaars, speciaal na het Ďomklappení van het verbrande gedeelte van de oorkaars, ontstaat een licht pulserende overdruk in de uitwendige gehoorgang en intensiveert de warmte, die wordt overgedragen op de acupunctuurpunten in het oor (Moxa-therapie). Deze aangename warmte verhoogt de perifere doorbloeding, activeert het imuum-specifiek afweersysteem en verbetert de ontslakkende werking van de lymfevaten.


Meer