Guasha (spreek uit "gwasja")

Sinds kort heb ik een dagcursus van een wonderbaarlijke therapie uit China gevolgd: Quasha regeneratietherapie, of Chinese jadensteentherapie. Deze is zo veelzijdig, eenvoudig en effectief, dat ik het belangrijk vind deze behandeling toe te voegen in mijn praktijk.

Kort gezegd stimuleert quasha het immuunsysteem, ontgift en ontzuurt, bevordert de bloedsomloop, reguleert functies en organen, neemt blokkades en pijn weg, revitaliseert en regenereert, verminderd stress, moeheid en burn-out, verbetert c.q. geneest indirect talloze (chronische) stoornissen en klachten en brengt emoties in balans, ontspant en bevordert helderheid van geest... alles in 1 simpele behandelwijze.

Tijdens de behandeling wordt een speciale Chinese kruidenolie op de huid gebracht. Op plaatsen waar de patiŽnt pijn heeft, begint de therapeut met een speciale steen te "schrapen". Op plaatsen waar blokkades in het lichaam zijn, verschijnen tijdens het schrapen plekken, die er uit zien als bloeduitstortingen tot schrammen. Deze bloeduitstortingen vertonen zich niet op de huid maar in de huid en kunnen variŽren van diep rood tot zelfs zwart. Hoe donkerder de kleur, hoe dieper de blokkade en vaak hoe chronischer de stoornis. Dankzij de kruidenolie voelt de degene die behandeld wordt nauwelijks pijn. De rode vlekken verdwijnene volledig binnen 3 tot 7 dagen een en ander afhankelijk van de conditie.

Per klacht verschilt het hoe vaak een behandeling moet worden herhaalt. Gemiddeld is dit 6 tot 7 keer, maar chronische aandoeningen hebben vaak meer behandeling nodig. Doordat men zich vaker laat behandelen met quasha, krijgt men steeds minder rode vlekken, wat betekent dat het lichaam weer gezond wordt.